2020-01-25 11:28:48• hírek • Bede Emőke

Alig néhány óra alatt két körözött autót is fogtak a határrendészek

A Szatmár megyei határátkelőknél szolgálatot teljesítő határőrök az elmúlt évben nem kevesebb mint 32 lopott autóra bukkantak, melyeknek összértéke meghaladja a 2 170 000 lejt. Az egyenruhások egyik eset fölött sem hunytak szemet, így összesen 32 személy ellen indítottak bűnügyi eljárást 32 bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Bár legtöbbször lopott autók akadnak fenn a határátkelést megelőző ellenőrzésen, ez alkalommal nem erről volt szó. A január 24-én lekapcsolt autókat más miatt körözték a külföldi hatóságok.

Pénteken, 11 óra körül gördült be a petei határátkelőhöz egy Mercedes A 180 típusú személyautó, melyet egy 39 éves, Máramaros megyei férfi vezetett. A sofőr annak rendje és módja szerint átadta saját papírjait és az autó okmányait is, ám utóbbiak ellenőrzésekor riasztott a rendszer. A francia rendőrség ugyanis január 3-án körözést adott ki az autó ellen, mivel hatóságilag elrendelték annak az elkobzását. A hivatalos jelentésben nincs pontosítva, hogy az autót mi miatt szeretnék lefoglalni a francia kollégák.


Alig néhány óra múlva egy hasonló cipőben járó Ford Transit érkezett meg a határátkelőhelyhez. A furgont egy 39 éves, Szatmár megyei férfi vezette, ám ő sem tudta behozni az országba a járművet, ugyanis erről is kiderült, külföldön körözik. Az olasz hatóságok alig 24 órával korábban adtak ki az autóra körözést, ugyanis a Transitra is elkobzás vár. A határrendészet a 80 és a 71 ezer lejes gépjárműveket a nyomozás további részére lefoglalta, az ügyben pedig orgazdaság miatt vizsgálatot indítottak.


Ha kíváncsi, hogy milyen típusú autókat részesítenek előnyben a csempészek, ajánjuk figyelmébe korábbi cikkünket, melyben részletesebben foglalkozunk a témával.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: